Składniki (1 porcja): 4 łyżki kaszy jaglanej 1 i 1/3 szklanki mleka 2-3 łyżki ksylitolu 1 jabłko 1 łyżeczka miodu garść migdałów (dodałam też kilka orzechów laskowych) Przeważnie jem je na słodko, bo bardziej się takimi najadam i nie mam już później ochoty na nic słodkiego ;) Owsianki i jaglanki to u mnie stali bywalcy. Wsypać do rondelka, dodać miód i gotować na małym ogniu przez około 5 minut, aż jabłko zmięknie i puści sok. przepis na bardzo apetyczną kaszę jaglaną ze słodkim jabłkiem i prażonymi migdałami, a to wszystko posypane pachnącym cynamonem. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Takie śniadanie dodaje energii, rozgrzewa, a do tego syci na długo.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2019/11/kasza-jaglana-z-jabkiem-i-migdaami.html