Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g masła (+ masło do wysmarowania blachy) 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szczypta soli Budyń: 2 opakowania budyniu waniliowego (z cukrem) 1 litr mleka Jabłka: 1 kg jabłek 1 opakowanie cukru waniliowego Ciasto: Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Na wierzch ścieramy na dużych oczkach tarki drugą część ciasta. Na wierzch ścieramy na dużych oczkach tarki drugą część ciasta. Wrzucamy na dużą patelnię, dodajemy masło i zasypujemy cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodajemy pokrojone w kostkę masło i szatkujemy całość nożem (tak aby kawałki masła były wielkości kruszonki). Jabłka i budyń: Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Na cisto wykładamy uprażone jabłka a następnie budyń. Na cisto wykładamy uprażone jabłka a następnie budyń.