Bezglutenowe placuszki dyniowe z orzechem włoskim

Martyna
Przekąski
04.10.2016 20:00
Bezglutenowe placuszki dyniowe z orzechem włoskim

Z przepisu wychodzą 4 porcje, jedna to ok. 291kcal. Składniki: – 200g purée z dyni Hokkaido* – 120g mąki kukurydzianej – 40g mielonych orzechów włoskich – 2 jajka – 2 łyżki jogurtu naturalnego – 1 łyżka miodu – 1 łyżka oleju – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) *opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cynamonu * lepiej użyć odmiany Hokkaido, ona nadaje wyrazistości i słodyczy, inne odmiany mogą być bardziej mdłe Placuszki smażymy na małym ogniu ok. 1,5-2 minuty z każdej strony. Z nią jest tak, że albo się ją kocha, albo się jej nienawidzi. Ja należę do tej pierwszej grupy i wszystko, co zawiera choć dodatek dyni, zajadam z wielką przyjemnością! Jeżeli nie mamy mielonych orzechów włoskich, mielimy je w malakserze na mąkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/bezglutenowe-placki-dyniowe-orzechem-wloskim/