🙂 Składniki: – 500g piersi z indyka – 1 puszka ananasa + 3/4 szklanki soku z puszki – 250ml + 80ml wody – 1-2 czerwone papryki – 1 duża marchewka – 5cm imbiru – 150g koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oliwy – 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej – 1 łyżeczka curry – 1/3 łyżeczki papryki ostrej – sól, pieprz Zauważyłam, że większość z Was tak jak i ja uwielbia szybkie i smaczne przepisy na obiad, które świetnie sprawdzą się jako posiłek w domu, czy do zjedzenia na zimno w lunchbox’ie. Nie zawsze możemy pozwolić sobie na odgrzanie posiłku, dlatego ważne jest, by smakował on równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Na pierwszej patelni podsmażamy na połowie łyżki oliwy indyka z solą i pieprzem, aż się zrumieni. Paprykę, marchew i imbir dusimy na drugiej patelni, na połowie łyżki oliwy około 8 minut. Paprykę kroimy w kostkę, marchew w krótsze słupki, a imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy.