Składniki: - 1 opakowanie pierożków z grzybami Tortellini EkoMak - 3 cm pora (biała cześć) - 1 puszka kukurydzy - 3/4 czerwonej papryki - 200 g żółtego sera w kostce - pieprz i sól do smaku - 4 łyżki majonezu - 1 duży ząbek czosnku Przygotowanie: Pierożki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polecam Wam obie 🙂 W moim przepisie użyłam grzybowych tortellini, ale możecie z powodzeniem wykorzystać również inne rodzaje. Gdy się spieszę podaję je do domowego barszczu z pieczonych buraków lub robię z nimi sałatkę. Sałatka z grzybowym tortellini, to idealna propozycja na każde przyjęcie czy rodzinne spotkanie. Ja ostatnio podałam tą sałatkę na spotkanie rodzinne wraz z pyszną sałatką a la gyros. Możecie ją również z powodzeniem przygotować na święta. Ja zawsze mam jedno lub dwa opakowania gotowych tortellini w zapasie.