Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym

Magdalena
Desery
19.12.2018 10:50
Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym

Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym Składniki: - 250 g sera półtłustego - 250 g masła - 2 szklanki mąki pszennej - kilka łyżeczek kremu orzechowo-nugatowego - cukier puder do oprószenia rogalików (u mnie cukier puder z wanilią) Przygotowanie: Do miski wkładamy ser, dodajemy posiekane masło i wsypujemy mąkę. Ja w szczególności upodobałam sobie kawę kawę smakową mieloną Amaretto i widoczne na zdjęciu kawy rozpuszczalne (te zostały otworzone dopiero po zdjęciach, specjalnie dla gości) Dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na kształt a la koła na podsypanym mąką blacie lub macie. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, pod koniec można na chwilę włączyć termoobieg, aby rogaliki ładniej się zarumieniły). Zwijamy rogaliki zaczynając od szerszego końca (ciasto łatwo uformować na kształt rogalików nawet jak nam coś nie wyjdzie 😉 ). To był wyjątkowy dzień, więc nie mogło zabraknąć tak wyjątkowych kaw 🙂 Kawy DreamsCoffe, to połączenie jakości, smaku, elegancji (spójrzcie na te opakowania) i dobrej ceny. Ciasto zawijamy w folię (lub zostawiamy w misce) i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Powinniśmy uzyskać elastyczne, jednolite ciasto ( w razie potrzeby podczas zagniatania podsypujemy delikatnie rękę mąką, nie sypcie mąki bezpośrednio do ciasta, bo może okazać się jej za dużo). Rogaliki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (układamy je w odstępach).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/szybkie-rogaliki-z-kremem-orzechowo-nugatowym/