2 duże ugotowane lub upieczone wcześniej buraki* 1 kostka sera halloumi 4 garście obranych i prażonych orzechów laskowych 3-4 szklanki bulionu z warzyw 1 cebula 2 gałązki rozmarynu 1 łyżka masła chlust oliwy z oliwek sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Na patelni rozgrzej masło wraz z oliwą z oliwek. Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi to jedno z tych prostych dań, z których jestem bardzo dumny. 😉 Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Tak właśnie powstało to kaszotto z burakami, które z miejsca stało się moim ulubionym. Odkąd wszelkie kasze przeżywają w polskiej kuchni drugą młodość, również ja od nich nie stronię i gotuję z nich pyszne jednogarnkowe potrawy. Należy je jednak pokroić w kostkę i wrzucić na samym początku wraz z kaszą, aby zdążyły się ugotować. Gdy kasza stanie się już miękka wrzucam pokrojone w kostkę buraki oraz ser halloumi. Kiedy kasza będzie już al dente, dodaj pokrojone w kostki buraki oraz ser halloumi. Kaszotto podawaj od razu z posiekanymi orzechami laskowymi. Szczególnie jednak upodobałem sobie formę gotowania risotto z prosa, jęczmienia oraz gryki. To takie proste eintopfy, które można przygotować na tysiące sposobów w zależności od tego, co akurat mamy pod ręką.