Składniki na krokiety ziemniaczane z wędzonym twarogiem (około 15 sztuk): - 1 kg ziemniaków - około 0,5 szklanki mąki pszennej - 2 cebule - 250 g twarogu wędzonego - 100 ml mleka - 3 łyżki masła - 2 jajka - sól i pieprz - około szklanka bułki tartej Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony przez około 3 minuty (na złoty kolor). Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na reszcie masła na złoty kolor. Krokiety ziemniaczane z wędzonym twarogiem przygotowane według tego przepisu są wyjątkowo mięciutkie i puszyste w środku, a chrupiące na zewnątrz. Ja podałam je jako samodzielne danie na obiad w towarzystwie prostego sosu śmietanowego. Sos śmietanowy: - 200 g jogurtu naturalnego - 200 g śmietany 12% - łyżka posiekanego koperku - sól, pieprz