Można też, wykorzystać do tego męża :) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki miodu 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao 150 ml. oleju 3 jabłka 1 szklanka orzechów włoskich Wykonanie: Ja piekę to ciasto, przez cały rok, ale kojarzy mi się ono właśnie z jesienią. Jest proste i szybkie w przygotowaniu i zawsze się udaje :) Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Najwięcej czasu zajmuje, rozłupywanie orzechów, ale to można przygotować wcześniej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2017/10/ciasto-wiewiorka.html