Zapraszam na pierogi. Kto lubi? Ja bardzo i chyba właśnie ze szpinakiem lubię najbardziej. Do moich pierogów użyłam szpinaku mrożonego. Akurat miałam w zamrażalniku. Świeży oczywiście jest lepszy, ale mrożony jest wygodniejszy w użyciu i tak samo zachowuje właściwości odżywcze. Ciasto zawsze robię tak samo. Tylko mąka, gorącą woda i trochę oleju. To co, robimy? Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 4 łyżki oleju duża szczypta soli Farsz: 1 opakowanie szpinaku mrożonego (450 g.) 250 g. twarogu 1 duży ząbek czosnku (jeśli małe to 2) 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Na patelni roztopić masło, dodać …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/01/pierogi-ze-szpinakiem-i-twarogiem.html