Posypałam nim ciasto, taki prosty sposób na dekorację :) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem mascarpone: 250 ml. , przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyć papierem tylko spód tortownicy) Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i piec 25 minut. Dodatkowo: Brzoskwinie w syropie (1 puszka) Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, następnie wsypywać stopniowo cukier i dalej ubijać. Kiedy piana będzie gęsta, dodać żółtka i ubijać jeszcze chwilę, żeby wszystko ładnie się połączyło. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 pełna łyżka cukru pudru Śmietankę ubić (musi być dobrze schłodzona) pod koniec ubijania dodać cukier puder, a następnie mascarpone. Ubijać jeszcze chwilę, żeby składniki się połączyły, a krem był gęsty. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się tym wspaniałym smakiem. Biszkopt, owoce i bita śmietana z mascarpone. Zachciało mi się ciasta z kremem.