Składniki: – 260g nerkowców – 600ml gorącej wody – 1 żółte chili – 3 ząbki czosnku – 2 łyżki soku z cytryny – 125ml zimnej wody – 3/4 doniczki kolendry – sól, pieprz Dodatkowo: – 60g bezglutenowych wafli – chrupaków naturalnych, o smaku zielonej cebulki lub o smaku pizzy Incola Nerkowce zalewamy gorącą wodą i namaczamy przez ok. 45 minut. Na co dzień nie jadam chleba, dlatego gdy w moje ręce trafiły bezglutenowe wafle – chrupaki marki Incola byłam zachwycona! W sklepach znajdziecie chrupaki naturalne, o smaku zielonej cebulki i o smaku pizzy. Świetnie nadają się na przekąskę dla dzieci do szkoły, czy do pracy oraz jako przegryzka na imprezie do różnego rodzaju dipów. Najbardziej lubię pasty warzywne, natomiast dziś mam dla Was przepis na serek wegański z nerkowców. Zamiast sięgać po kupne serki, pasty, czy smarowidła na kanapki wolę przyrządzić je sama w domu.