Składniki na 6-8 kawałków: – 200-240g ciecierzycy konserwowej, opłukanej i wysuszonej (lub namoczonej suchej i ugotowanej) – 100ml mleka migdałowego – 30g odżywki białkowej (u mnie waniliowa) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 50g masła orzechowego – 25g syropu klonowego/miodu – 20g gorzkiej czekolady Przepisy na te wszystkie pyszności na pewno wkrótce pojawią się u mnie na blogu, a więc STAY TUNED! 🙂 Całe ciasto to ok. 947kcal, B: 55,5g, T: 38,9g, W: 95,3g. Dlatego mam dziś dla Was przepis na wspaniałe ciasto – blondie bez mąki z czekoladą. Gdy będziecie sięgać po ciecierzycę z puszki, pamiętajcie by zachować wodę spod cieciorki (aquafabę) na później! Formę 21 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika.