Ciasto 3 bit

Ciasta
18.06.2020 13:33
Ciasto 3 bit

Składniki (blacha 23×33 cm): 270 g krakersów (z 2 opakowań po 180 g została mi połowa jednego z opakowań) 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru 200 g miękkiego masła 1 puszka masy kajmakowej (460 g) 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki + 2 łyżki cukru pudru 25 g gorzkiej czekolady opcjonalnie: dżem z czarnej porzeczki Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przełożyć na krakersy, na wierzchu ułożyć kolejną warstwę krakersów, następnie rozsmarować masę kajmakową, przykryć kolejną warstwą krakersów. Jeśli jednak potrzebujecie szybszej wersji (herbatniki wolniej miękną i potrzebują więcej czasu na leżakowanie w lodówce) 3 bit na krakersach to wyjście idealne : ) Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, przełożyć na ciasto. Popularne i bardzo lubiane ciasto bez pieczenia 3 bit zazwyczaj występuje w wersji z herbatnikami. Następnie łyżka po łyżce dodać ostudzony budyń stale miksując na małych obrotach. Pozostałe mleko zblendować z mąkami i żółtkami i dodać do gotującego się mleka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/ciasto-3-bit-na-krakersach/