Bo czasem naprawdę nie trzeba nic więcej 😉 Miłego dnia 🙂 Składniki: Na kruche korpusy babeczek: 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Dodatkowo: zimna śmietana 36 % opcjonalnie fix do śmietany glazura o smaku truskawkowym Kandy Lauretta listki świeżej mięty czekoladowa posypka Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kruche babeczki: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wałkujemy na lekko (!) podsypanym mąką blacie/macie na grubość około 3-4 mm. Dziś szybka i prosta wersja – kruche babeczki z nadzieniem truskawkowym i bitą śmietaną. Z ciasta formujemy kulę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Foremki smarujemy cieniutko roztopionym masłem (przy pomocy pędzelka). Kruche babeczki z nadzieniem truskawkowym i bitą śmietaną Na każdą foremkę z ciastem nakładamy odpowiedniej wielkości kawałek folii aluminiowej, delikatnie dociskając. Po upieczeniu zostawiamy kruche spody aż wystygną i dopiero je wyciągamy z foremek. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli i opcjonalnie fixem do śmietany. Małe, proste kruche babeczki u nas zawsze cieszą się powodzeniem. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam kruche babeczki. Takie kruche spody można nadziać dowolnym kremem lub porcją świeżych owoców. Do każdej babeczki nakładamy glazurę o smaku truskawkowym.