Omlet sam w sobie jest raczej mdły w smaku, dlatego postawiłam na wyrazisty dodatek w postaci pora, który wcześniej podsmażyłam. Na ogół omlet przygotowuje się smażąc na patelni, jednak ja swój postanowiłam upiec w piekarniku, dzięki temu był mniej tłusty. Omlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu i za każdym razem można go wykonać w innej wersji. Masę jajeczną wylewamy do blaszki (średnica 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 min.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/09/omlet-z-szynka-i-porem-z-piekarnika.html