P.S. Więcej przepisów na pyszne sałatki w moim e-booku Sałatki Na Każdą Okazję Składniki: 6-7 ziemniaków 6 ogórków kiszonych (średniej wielkości) 1/2 cebuli 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżacą wodą, umieszczamy w garnku i zalewamy wodą. Najprostsza wersja sałatki ziemniaczanej - z ogórkiem kiszonym i cebulą, z dodatkiem koperku oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Wykładamy na ziemniaki z koperkiem. Ogórki odcedzamy z zalewy i kroimy w półplasterki. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, pod warunkiem, że mamy już ugotowane ziemniaki, gdyż z nimi najdłużej schodzi. Równie dobrze możemy wykorzystać ziemniaki, które zostały nam z obiadu, o ile są w całości. Najlepiej samkuje, gdy wszystkie składniki są wymieszane z sosem i się chwilę przegryzą w lodówce. Ziemniaki posypujemy posiekanym koperkiem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórki odcedzamy z zalewy i kroimy w półplasterki. Jednak, gdy mam gości i chcę ją wystawić na stół, wtedy podaję ją w wersji warstwowej. Wszystkie składniki sałatki możemy również wymieszać razem z przygotowanym sosem, a wierzch posypać szczypiorkiem. Sos: W kubku mieszamy majonez z jogurtem. Następnie obieramy ze skórki i kroimy w większą kostkę. Następnie obieramy ze skórki i kroimy w większą kostkę.