Składniki: – 3 tortille lub piady włoskie – 3 łyżki oliwy – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 3/4 łyżeczki asafetydy (opcjonalnie) – 3/4 łyżeczki papryki ostrej (lub mniej) – 1/2 łyżeczki soli Tortille (piady włoskie), z których wykonałam nachos’y, można złapać podczas włoskiego tygodnia w Lidlu lub Biedronce. Przygotowanie tych nachos’ów zajmuje dosłownie chwilę, a zachwycają się nimi wszyscy tak, że w mig znikają z talerza. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim nachos’y tak, by na siebie nie nachodziły. Za pomocą silikonowego pędzelka rozprowadzamy przyprawy wymieszane z oliwą po obu stronach każdej z tortilli. Następnie za pomocą noża do pizzy tniemy tortille na duże lub małe trójkąty – tak jak lubimy. Jednakże i tak zachęcam Was, by zrobić domowe tortille z mąki żytniej lub orkiszowej.