Pieczarki podsmażamy na oleju na złoty kolor(jak macie malutkie to zostawcie kilka w całości,a resztę pokrojcie na pół lub na 4 częsci ),studzimy. Mieszamy dokładnie żeby składniki dobrze się połączyły.(w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku).Ucinamy prostokąt z foli spożywczej podwójny i na środek nakładamy połowę mięsa zawijamy ciasno w kiełbaskę (pokazane jest dokładnie jak to zrobić na filmiku powyżej),podobnie robimy z drugą częścią mięska .Gotowe 😃😃😃😃 Coraz częściej próbujemy robić swoje wędliny ,bo takie są najlepsze i wiemy co w nich jest,nie tak jak w sklepie sama chemia,tym razem mam dla was pyszną chudziutką wędlinkę z pieczarkami,dietetyczna i zdrowa,polecamW Na moim blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na domowe wędliny i pasty kanapkowe do chleba-gorąco polecam ,jak zobaczycie jakie to proste to już nie będziecie kupować sklepowych,pod postem znajdziecie linki do moich najpopularniejszych przepisów. 1 jajko ząbek czosnku garść natki pietruszki ewentualnie kilka gałązek lubczyku (nie koniecznie) sól i pieprz 2 łyżki oleju Zapraszam również na inne moje przepisy na domowe wędlinki-oto kilka propozycji: sklepach półki aż uginają się pod ciężarem rozmaitych wędlin i kiełbas-ale jak wgłębimy się w ich skład to od razu ochota nam na nie przechodzi. Pozdrawiam gorąco i zapraszam również na mój fanpage na facebooka oraz na Instagram