Postanowiłam zrobić dwie porcje, dwie różne wersje (dla mojego taty pizza nazwijmy ją wiejska, a dla mnie i Pawła tradycyjna pizzę z szynką). Składniki na dwie porcje ciasta: * 2 szklanki mąki * 2 jajka * pół łyżeczki soli * 8 łyżek mleka * 7 łyżek oleju * 4 łyżki zimnej wody Dodatkowo: * keczup * oregano lub inne przyprawy * ulubione dodatki ( u mnie w wersji wiejskiej: kiełbasa wiejska, szynka, cebula, ser żółty; druga z szynką i serem) Podpiekamy ciasto na największym palniku ale na najmniejszym ogniu około 5-10 minut. Wyrabiamy ciasto z podanych składników, jeśli za bardzo się klei do ręki dosypujemy mąki. Bardzo nam wszystkim posmakowała więc zostałam fanką pizzy z patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://gotujzgroszkiem.blogspot.com/2015/01/pizza-z-patelni.html