Kotleciki grzybowe z kaszy z grillowanymi borowikami

Agata
Obiad
30.09.2019 8:40
Kotleciki grzybowe z kaszy z grillowanymi borowikami

Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki: 1 szklanka suchej kaszy jęczmiennej 30 g suszonych borowików szlachetnych Leśne Skarby 1 duża cebula 1 łyżeczka masła do smażenia 2 łyżki siekanej natki sól pieprz porządna szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki czerwonej papryki sól pieprz 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 500 g mrożonych całych borowików Leśne Skarby oliwa z oliwek Wykonanie: Mrożone borowiki wyjmujemy z zamrażarki i odstawiamy do rozmrożenia. W tym roku nie miałam jeszcze niestety czasu ani na grzybobranie, ani na wyprawę w podlaskie lasy, ale dzięki Leśnym Skarbom mogę się cieszyć urodziwymi grzybami bez wychodzenia z domu. Kotleciki grzybowe z kaszy z grillowanymi borowikami, to idealne danie na początek jesieni. Ja kotleciki upiekłam w piekarniku, żeby nie były zbyt tłuste, ale możecie je również usmażyć na patelni w głębszym tłuszczu. Dziś mam dla Was pyszne jesienne danie - i oczywiście nie mogło być inaczej - z aromatycznymi borowikami w roli głównej. Uwielbiam ten czas, gdy liście zaczynają powoli zmieniać kolor, a ja myślami uciekam na Podlasie, gdzie rosną piękne okazy borowików, podgrzybków czy maślaków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/09/kotleciki-grzybowe-z-kaszy-z.html