Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Krupnik na żeberkach Najlepsza grochówka Zupa z soczewicySkładniki: 2 marchewki 2 ziemniaki 1 korzeń pietruszki 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 litr bulionu (warzywnego, drobiowego) lub wody 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego natka pietruszki sól pieprz ziołowy Warzywa obrać. Dodać pokrojone w półtalarki marchew i pietruszkę, liście laurowe i ziele angielskie, obsmażyć, zalać bulionem, gotować 5 minut. Zacznę od jesiennej zupy z soczewicą, którą nazwałam złota zupą ze względu na jej kolor. Polecam również przepisy na inne zupy:Rosyjska zupa solanka Barszcz ala ukraiński
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obiadgotowy.pl/2019/09/zupa-z-soczewicy.html