Smażony bulgur z fetą i warzywami

Obiad
23.09.2019 9:58
Smażony bulgur z fetą i warzywami

Składniki 100 g suchej kaszy bulgur jedna nieduża cukinia pół bakłażana 2 pomidory pół papryki czerwonej niezbyt duża cebula ząbek czosnku łyżeczka ziaren kolendry szczypta kminu rzymskiego 2 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki oliwy sól, pieprz pół posiekanej natki pietruszki 200 g sera feta Obiad idealny zarówno do pracy, jak i na rodzinny posiłek w sam raz na pracowitą sobotę. Patelnię przykrywamy na 5 minut i pozwalamy jeszcze się poddusić warzywom na małym ogniu. Liczba porcji 4 Wartości odżywcze w porcji Kalorie: 356 Białko: 14,3 g Tłuszcze: 22,4 g Węglowodany: 23,5 g Przygotowanie Patelnię jeszcze przykrywamy na kilka minut, aby feta się ociepliła i odrobinę zmiękła. W tym czasie kroimy pomidory, paprykę i cukinię w niedużą kostkę. Kiedy warzywa lekko się przyrumienią, to dodajemy zmieloną kolendrę, kurkumę, kmin, nasiona słonecznika i sól oraz pieprz do smaku. Fetę kroimy w kostkę i układamy na wierzchu potrawki. Bakłażana kroimy w plastry (ok. 1 cm grubości) i oprószamy je solą z każdej strony. Odkładamy na ręcznik kuchenny na 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/smazony-bulgur-z-warzywami-i-feta/