Placuszki ryżowe

Śniadania
05.02.2019 11:32
Placuszki ryżowe

Składniki (około 9 małych sztuk) jajko dojrzały banan 150 g ugotowanego ryżu (użyłam ryżu parboiled) 2 łyżki mąki ryżowej (można użyć pszennej) odrobina oliwy do natłuszczenia patelni Przygotowanie Można również odłożyć 2 łyżki ryżu i dodać je po zblendowaniu masy – wtedy w placuszkach będzie odrobina całych ziarenek po usmażeniu. Kiedy jest gorąca zaczynamy smażyć placuszki – po jednej dużej łyżce na jeden placuszek. Smażymy na średnim ogniu po około 30-40 sekund z każdej strony. Patelnię skrapiamy delikatnie oliwą i rozprowadzamy ją za pomocą papieru lub pędzelka na całej powierzchni. Bezglutenowe, bo przygotowane na bazie ryżu oraz mąki ryżowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/placuszki-ryzowe/