Keks Karola

Judyta
Ciasta
21.09.2019 9:07
Keks Karola

Keks Karola Składniki: - 250 g mąki pszennej - 2 łyzki mąki ziemniaczanej - 7-8 białek - 1/2 szklanki cukru - 200 g masła - szczypta soli - 1 łyżeczka łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - tarta skórka z 1 cytryny - 1,5 szklanki mieszanki orzechów i owoców kandyzowanych - cukier puder do posypania Sposób wykonania: - Masło rozpuściliśmy i ostudziliśmy - Obtoczyliśmy bakalie w mące - Ubiliśmy białka z solą na sztywno, a następnie dodawaliśmy powoli cukier, cały czas ubijając - Mąkę zmieszaliśmy z proszkiem do pieczenie i powoli dodawaliśmy do ubitych białek powoli mieszając łyżką - Dodaliśmy esencję, skórkę z cytryny i bakalie, cały czas mieszając - Natłuściliśmy i opruszyliśmy mąką keksówkę, a następnie wlaliśmy do niej ciasto - Wstawiliśmy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C i piekliśmy ok 50 minut - Po upieczeniu wyjęliśmy ciasto z piekarnika, poczekaliśmy oaż ostygnie i posypaliśmy cukrem pudrem Gotuj szybko i prosto z Thermomix Najlepszym sposobem na poznanie Thermomix’a jest bezpośrednie spotkanie i zobaczenia jego możliwości na żywo. Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255 I wreszcie keks mi się udał. Z przyjemnością pokażę Ci je osobiście, jako oficjalny przedstawiciel Thermomix.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/keks-karola-bo-ja-nie-umialam/