Mam dla was również filmik jak je zrobić ⇓⇓⇓⇓Składniki:1,2 kg karkówki bez kości25 dag boczku wędzonego0,5 kg kapusty kiszonej3 cebule30 dag pieczarekgość suszonych grzybówsól,pieprz,mielony kminekkilka łyżek musztardyolej do smażeniaPrzygotowanie:Grzyby suszone zalewamy wodą na ok 30 min.Kapustę lekko płuczemy,zalewamy zimną wodą solimy,dodajemy ok pół łyżeczki pieprzu i gotujemy ok pół godziny od zagotowania,studzimy, odciskamy z wody i kroimy. do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 min,po tym czasie zdejmujemy folię ,lekko przemieszamy i pieczemy już bez przykrycia jeszcze 30 min .Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika ,zlewamy płyn powstały podczas pieczenia i dodajemy upieczone cebulki i trochę grzybków i pieczarek i blendujemy to wszystko na sos-próbujemy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku. Pomysł na pyszny obiad,roladki z nietypowym farszem z kiszonej kapusty i boczku,do tego pieczone z pieczarkami i grzybkami leśnymi-polecam są pyszne i mięciutkie Roladki z karkówki to naprawdę pyszne danie,do tego moja ukochana kiszona kapusta ,boczuś i grzybki,czego tu nie lubić .....spróbujcie koniecznie. Pieczarki razem z całym smakiem po smażeniu przekładamy na roladki i dodajemy jeszcze na wierzch namoczone wcześniej grzyby razem z wodą w której się moczyły.