Farsz z prawdziwkami, kaszą pęczak i zieloną pietruszką - 3 prawdziwki - 1/2 cebuli - 1 łyżka ugotowanej kaszy pęczak - szczypta estragonu - zielona pietruszka - sól - pieprz - olej do smażenia Na oleju podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, następnie dodaj drobno pokrojone grzyby i smaż przez około 5-10 minut. - 3 filety z kurczaka - mąka - sól - pieprz - olej do smażenia Farsz z dyni i sera gorgonzola - 100 g dyni - 30 g sera gorgonzola - sól, pieprz - 2 łyżki oleju rzepakowego Farsz z suszoną śliwką i wędzonym boczkiem - garść suszonych śliwek - wędzone plastry boczku - 1 łyżeczka miodu - szczypta suszonego majeranku - 2 łyżki oleju do smażenia Śliwki namocz w wodzie na przynajmniej 30 minut. Dynię pokrój w małą kostkę, dopraw solą, pieprzem i podsmaż na oleju, aż zmięknie – po wystygnięciu zblenduj. Na koniec wsyp wcześniej ugotowaną kaszę i posiekaną zieloną pietruszkę – dopraw wszystko suszonym estragonem solą oraz pieprzem – ostudź. Filet z kurczaka rozbij na duży sznycel– oprósz go solą i pieprzem.