Polecam! kotlety schabowe z farszem z surowej, białej kiełbasy składniki - 5 kotletów schabowych, bez kości, rozbitych - ok 200 g białej, surowej kiełbasy - 1 cebula - garść pietruszki - sól, pieprz - papryka ostra w proszku (opcjonalnie) - 1/3 - 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina - łyżka masła - 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki - olej do smażenia przygotowaniePrzygotować farsz. Kotlety schabowe z farszem z surowej białej kiełbasy 21 września 0 biała kiełbasa , faszerowane , kotlety , mięso , schab , w piekarniku , z piekarnika W ostatnich tygodniach nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie. Obsmażyć na rumiano kotlety ze wszystkich stron, na chwilę je zdjąć z patelni, a na patelnię wlać wino, zagotować, zeskrobać z dna wszystkie reszki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać cebulę, podsmażać na małym ogniu, aż się lekko zrumieni. Do zrobienia farszu użyłam domowej białej kiełbasy, która już od jakiegoś czasu leżała zamrożona w lodówce. Kiełbasę obrać z flaka, dokładnie rozdrobnić w misce. Tak przygotowane kotlety schabowe można podać z dowolną jarzynką. Na każdym kotlecie, w górnej części położyć łyżkę farszu. Ja podałam je z młodą kapustą, ale sprawdzą się też ogórki kiszone. Staram się więc przygotowywać mało pracochłonne dania i z tego co mam pod ręką. Kotlety lekko posolić i popieprzyć z obu stron. Dodać łyżkę masła, czosnek i ponownie włożyć na patelnię kotlety.