- 110-120 g nutelli - 115 g miękkiego masła - 40 g cukru - 90 g jasnego cukru brązowego typu muscovado ( można zastąpić 70 g cukru zwykłego) - 1 łyżeczka aromatu z wanilii - 1 jajko - 140 g mąki pszennej - 40 g kakao - 3 g mąki ziemniaczanej - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Nutellę wykładać po łyżeczce na papier do pieczenia ( łyżeczka na 1 ciasteczko). Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie można schłodzić je w lodówce, *Jeśli ciasteczka nie spłaszczą się podczas pieczenia, należy chwilę przed ich wyjęciem zgnieść je lekko łyżką. Trzeba je dokładnie owinąć ciastem formując kulki. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem w sporych odstępach. Z ciasta formować placuszki , na środek dać zamrożoną porcję nutelli. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące możne je lekko oprószyć mąką pszenną. Podana porcja wystarcza na około 15 ciastek. Masło utrzeć z cukrem na jasną masę. Dodać przesiane mąki, kakao i proszek do pieczenia.