🙂 Składniki na 4 porcje: – 400-500g piersi z indyka – 450g mieszanki warzyw (marchew, kalafior, brokuł) – 100g groszku – 100ml wina białego wytrawnego – 100ml śmietanki 30% – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ryżowej – sól, pieprz Podsmażamy z obu stron na maśle lub oliwie, ściągamy z patelni i odkładamy na bok. Na tej samej patelni na maśle lub oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dlatego kolejny raz wychodzę do Was z propozycją na błyskawiczny, smaczny obiad, który nie wymaga dużej ilości składników, a składniki dostępne są w większości sklepów. W czasach, gdy każdy z nas się spieszy nie ma czasu na przygotowywanie wykwintnych i czasochłonnych dań. Dodatkowo: – 300g makaronu lub ziemniaki/ryż Mięso kroimy w plastry i oprószamy solą oraz pieprzem.