Składniki: - Opakowanie wafli prostokątnych u mnie 5 sztuk - Masło 200 g - Cukier 3/4 szklanki - mleko 1/2 szklanki - Mleko w proszku 2 szklanki - Kakao 2 pełne łyżki Przygotowanie: Do garnka wsypujemy cukier, kakao, dodajemy masło oraz mleko. Całość zawijam w folię spożywczą dociskam deską do krojenia oraz dodatkowo ciężkim przedmiotem np. książką, Odstawiamy na minimum godzinę tak aby wafle ładnie się skleiły. Całość zawijam w folię spożywczą dociskam deską do krojenia oraz dodatkowo ciężkim przedmiotem np. książką, Odstawiamy na minimum godzinę tak aby wafle ładnie się skleiły. Na koniec kroimy na mniejsze kawałki, Smacznego! Do garnka wsypujemy cukier, kakao, dodajemy masło oraz mleko. Na koniec kroimy na mniejsze kawałki, Smacznego! Wsypujemy do garnka partiami mleko w proszku i energicznie mieszamy. Wsypujemy do garnka partiami mleko w proszku i energicznie mieszamy. Całość podgrzewamy tak aby wszystkie składniki się rozpuściły.