Składniki jakie będą nam potrzebne: – 6 marchewek – 1 cytryna bez skórki – 2 cm imbiru – 2 jabłka – 1 łyżka oleju lnianego Wszystkie składniki wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Jabłka zawierają takie witaminy jak: C, A, B1, B2, PP, dostarcza również takich minerałów jak potas i żelazo, w swoim składzie ma dużo błonnika roślinnego, a także pektynę (mieszanina węglowodanów występująca w ścianach komórkowych roślin). Zawiera takie witaminy jak: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, kwas foliowy, również w skład marchwi wchodzą związki mineralne: wapń, miedź, fosfor, żelazo, cynk, magnez, sód, potas,. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Zdrowy, smaczny sok z marchwi i imbiru. I teraz mamy odrobinę zdrowia i relaksu, delektując się smacznym, zdrowym sokiem z marchewki i imbiru. Codzienne picie świeżo wyciskanych soków z warzyw to bardzo dobry sposób na dostarczenie organizmowi zbilansowaną dawkę składników odżywczych. Zdrowy, smaczny sok z marchwi i imbiru.