Biszkopt: 2 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej na czubku łyżeczki proszku do pieczenia Ser: 1 kg serka naturalnego (miałam w wiaderku Mlekovita) 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego (miałam swojski) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g. roztopionego masła 5 jajek 2 łyżki kakao Wykonanie: Zmiksować chwilę na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kolejną godzinę. Tak przygotowany sernik, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 1 godziny. Z takiego serka, robiłam do tej pory, serniki na zimno. Większą część masy, (2/3 ) wyłożyć na wystudzony biszkopt. Zmiksować i łyżką wyłożyć na białą masę, robiąc łatki. To był eksperyment, bo zrobiony jest na serku naturalnym. Po tym czasie uchylić drzwiczki i zostawić sernik do wystudzenia. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia.