Wegetariańskie leczo z soczewicą

Fit
13.09.2019 23:02
Wegetariańskie leczo z soczewicą

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 28,5 kcal białko – 1,6 g tłuszcze – 0,8 g węglowodany – 4,9 g Składniki: 3 łyżki suchych nasion soczewicy 1 cebula 1 duża papryka 4 pomidory 2 cukinie 1 łyżka oleju sól, pieprz do podania: makaron/pieczywo/kasza/ryż Soczewicę zalej wrzątkiem i odstaw na co najmniej 30 minut. Cebulę podsmaż na oleju, następnie dodaj paprykę i cukinię i podsmaż przez 10 minut. Szybkie, jednogarnkowe, wegetariańskie (a nawet wegańskie) danie z soczewicą poleca się na obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaczna-dieta.pl/wegetarianskie-leczo/