Marchewka zawiera takie witaminy jak: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, również w skład marchwi wchodzą związki mineralne: wapń, miedź, fosfor, żelazo, cynk, magnez, jod, potas. Składniki jakich potrzebujemy: – 2 pomidory – 2 łodygi selera naciowego – pół cytryny – 4 marchewki Pomidor zawiera bardzo dużo witaminy A, C, K. W skład cytryny wchodzą również witaminy: B1, B6, B9, PP, potas, wapń, fosfor, magnez, sód oraz błonnik. W skład pomidora wchodzą również: potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, miedź, mangan, kobalt, sód, cynk, jod, fluor. Seler naciowy posiada dużą dawkę witaminy C oraz witaminy z grupy B, PP, E. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Sok z pomidorów, selera naciowego oraz cytryny. Cytryna zawiera bardzo dużo witaminy C i bioflawonoidów (to naturalnie występujące substancje fitochemiczne, znajdujące się w roślinach.