ciasto cytrynowe

Ciasta

15.09.2019 18:00

ciasto cytrynowe

sok i skórka otarta z 2 cytryn (można zmniejszyć ilość, jeżeli nie przepadasz za mocno cytrynowymi smakami) 1 szklanka + 1 łyżka cukru pudru 250 g jogurtu naturalnego (rzadszego) 3 jajka 1/2 szklanki oleju roślinnego 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Całe jajka wbij do misy miksera, dodaj cukier i miksuj. Jeżeli nie przepadcie za takimi smakami, to zawsze można zmniejszyć ilość skórki i soku cytrynowego na rzecz np. esencji waniliowej. Następnie dodaj skórkę otartą z cytryn i sok z nich. Za sprawą sporej ilości otartej skórki cytrynowej pachnie świeżo, a smakuje mocno cytusowo. Do masy jajecznej wsyp mąkę, proszek do pieczenia, następnie dodaj olej i jogurt. Intensywna barwa jajek sprawiła, że kolor ciasta był niesamowity!

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2019/09/15/sloneczne-ciasto-cytrynowe/