Opis Zupa krem z kurek: Zupa krem z kurek to sycąca, pyszna i aromatyczna zupa, która zasmakuje każdemu. Jednak kiedy nadejdzie nas ochota na zupę poza sezonem, możemy ją bez problemy wykonać z mrożonych grzybów. Gotową zupę podajemy z dodatkiem odłożonych grzybów oraz z posiekaną natką pietruszki. Jest sezon na grzyby kurki, więc obowiązkowo trzeba przygotować z nich pyszną zupę. Sukcesem tej zupy jest minimalizm składników, dzięki któremu w kremie triumf święcą kurki ze swoim lekko pikantnym i bardzo wykwintnym smakiem. Zdejmujemy garnek z ognia i całość miksujemy blenderem na gładki krem. Składniki: 50 dkg kurek 0,5 l bulionu warzywnego 1 łyżka masła 100 ml gęstej śmietany Młoda cebula 1 łyżeczka kurkumy Jest delikatna, zdrowa (ze względu na dodatki warzyw), kremowa i bardzo rozgrzewająca.