Sezon na śliwki trwa, skorzystajcie z tego i upieczcie sobie takie pyszne drożdżowe :). Masa serowa: Zrobić rozczyn z drożdży; w tym celu pokruszone w miseczce drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około 1,5 - 2 godziny. Na wyrośnięte ciasto w formie wyłożyć masę serową - równomiernie rozsmarować ją po całej powierzchni. Na serze ułożyć połówki śliwek, rozcięciem ku górze, lekko wciskając je w masę serową. Do miski przesiać mąkę, wymieszać ją z cukrem, cukrem wanilinowym oraz skórką z cytryny. Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. W naczyniu umieścić wszystkie składniki i wymieszać lub krótko zmiksować do połączenia. Dodać jajka z żółtkami, mleko oraz wyrośnięty rozczyn i wymieszać wszystko do połączenia. Następnie dodać przestudzone masło i wyrobić gładkie ciasto, które będzie odchodziło od dłoni oraz od ścian naczynia. Podczas wyrabiania starać się wtłoczyć w ciasto jak najwięcej powietrza. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut, do suchego patyczka. Kruszonka: Mąkę pszenną i oba cukry wymieszać w miseczce. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.