Składniki jakie będą nam potrzebne: – 100 g gorzkiej czekolady – 1 łyżka syropu klonowego (jeśli jest za mało słodkie) – 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina – 1 szklanka mleka zagęszczonego 7,5% Składniki jakie znajdziemy w gorzkiej czekoladzie: niacyna – dzięki niej uwalniana jest energia zawarta w pokarmie, flawonoidy – podnosi odporność naszego organizmu i reguluje skurcze mięśni, teobromina – działa jak środek moczopędny, pobudza organizm, fenyloetyloamina -są to endorfiny, poprawiają nasz nastrój. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. Ta bogata i kremowa gorąca czekolada jest łatwa w wykonaniu i ma wyśmienity czekoladowy smak, z lekkim posmakiem czerwonego wina. Całość podgrzewamy na średnim ogniu, ciągle mieszając, do momentu aż czekolada się rozpuści i nasz napój będzie miał kremową, aksamitną konsystencję. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Gorąca czekolada na czerwonym winie. Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru. Po upływie około 5 minut nasza czekolada jest gotowa.