Całkowity czas40 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 KULEK) ½ puszki mleczka kokosowego 200 g chudego twarogu 1 opakowanie wiórek kokosowych 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ok. 70 ml wody 3 łyżki ksylitolu (optymalnie) bądź cukru pudru kilka kropel aromatu waniliowego migdały/orzechy jako nadzienie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Twaróg rozdrób w misce, dodaj cukier/ksylitol, aromat waniliowy, garść wiórek kokosowych oraz żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 KULEK) ½ puszki mleczka kokosowego 200 g chudego twarogu 1 opakowanie wiórek kokosowych 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ok. 70 ml wody 3 łyżki ksylitolu (optymalnie) bądź cukru pudru kilka kropel aromatu waniliowego migdały/orzechy jako nadzienie Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Twaróg rozdrób w misce, dodaj cukier/ksylitol, aromat waniliowy, garść wiórek kokosowych oraz żelatynę rozpuszczoną w wodzie. 🙂 Szukając inspiracji na to danie zauważyłam że większość przepisów bazuje na białej czekoladzie, ja jednak postanowiłam przygotować kulki rafaello z masy chudego twarożku i mleczka kokosowego. Jeżeli masa wyjdzie za rzadko - nic się nie stało, wstaw na godzinę do lodówki, aby stężała. Jeżeli masa wyjdzie za rzadko - nic się nie stało, wstaw na godzinę do lodówki, aby stężała. Domowe kulki rafaello to nie tylko pyszny przepis do zrobienia w pół godziny, ale także zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. 3 Ręcznie uformuj kulki rafaello i obtocz je w wiórkach kokosowych. 3 Ręcznie uformuj kulki rafaello i obtocz je w wiórkach kokosowych. Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej SkładnikiPrzygotowanie 2 Stopniowo dodawaj mleczko kokosowe, najlepiej po łyżce, tak aby masa utrzymała ciastową konsystencję i mieszaj. 2 Stopniowo dodawaj mleczko kokosowe, najlepiej po łyżce, tak aby masa utrzymała ciastową konsystencję i mieszaj.