Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK 5 JEŻYKÓW) 200 g śmietanki 30% 120 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżeczki cukru pudru 1/3 opakowania paluszków ptysiowych draże do zdobienia Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Śmietanę ubij mikserem. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK 5 JEŻYKÓW) 200 g śmietanki 30% 120 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżeczki cukru pudru 1/3 opakowania paluszków ptysiowych draże do zdobienia INSTRUKCJA Świąteczny deser bez pieczenia to idealny pomysł na wspólne gotowanie z dzieckiem. A jako że zostało mi jeszcze trochę składników ze świąt, to zrobiłam (po)świąteczny deser bez pieczenia. Dodaj serek mascarpone, kakao i cukier, i zmiel wszystko na gładką masę. Dodaj serek mascarpone, kakao i cukier, i zmiel wszystko na gładką masę. 2 Masę wstaw na kilka minut do lodówki. 2 Masę wstaw na kilka minut do lodówki. 🙂 Urocze jeżyki może nie wyglądają jak z cukierni, ale nie muszą. Jeże wyszły naprawdę pyszne, a w połączeniu z paluszkami ptysiowymi tworzą naprawdę fajne połączenie. 3 Na papier wyłóż mus i uformuj kształt przypominający jeża. 3 Na papier wyłóż mus i uformuj kształt przypominający jeża. Tak naprawdę wystarczy zmiksować ze sobą kilka składników i mamy gotową masę.