Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm - 250 g herbatników kakaowych - 400 ml śmietanki 30 % lub 36 % - 1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody - około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :) - 3-4 łyżki cukru pudru 1. Maliny blendujemy i przecieramy przez sitko, jeśli pestki Wam nie przeszkadzają to pomijacie przecieranie. 5. Na spód blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników, na to jedną część masy śmietanowej, a na nią znów warstwa herbatników i tak do wykończenia herbatników i masy. Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Do żelatyny dodajemy łyżkę śmietany, mieszamy i wlewamy całość do ubitej śmietanki (w ten sposób hartujemy żelatynę aby nie było grudek).