Na sos: - 450 ml wody - 2 łyżeczki koncentratu - 1 łyżka lekko czubata mąki pszennej - 1 ząbek czosnku - 1/3 łyżeczki papryki słodkiej - szczypta papryki ostrej - 1 płaska łyżeczka warzywka domowego - 1/4 łyżeczki soli 1. 2. Na tej samej patelni przesmażamy teraz cebulkę pokrojoną w cieniutkie piórka lub w kostkę, następnie dodajemy pokrojone pieczarki, marchewkę pokrojoną w kostkę lub w plasterki, cukinię pokrojoną, pietruszkę i również je przesmażamy. ;) Składniki na 3 osoby: - 6 plastrów schabu - 1 mała cebula - 1 duża marchewka - 1 mała pietruszka - 1/2 cukinii - około 150 g pieczarek - sól, pieprz - mąka do obtoczenia schabu - olej/oliwa 3. W 450 ml zimnej wody mieszamy mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, warzywka, sól, paprykę, przecier pomidorowy i całość zagotowujemy, następnie takim gorącym sosem zalewamy mięso z warzywami w naczyniu żaroodpornym. Dzisiejsza propozycja jest dla mnie typowa na niedzielny obiad , dość szybka do przygotowania i cała rodzinka na pewno się naje do syta