Składniki: – 500g malin – 400ml mleczka kokosowego (1 puszka) – 2-3 łyżki erytrytolu – 2 łyżeczki agaru (lub 4 łyżeczki żelatyny) Jeśli macie trudność z jej wydostaniem możecie zamoczyć filiżanki na chwile w gorącej wodzie i przełożyć na talerz. Jeśli macie trudność z jej wydostaniem możecie zamoczyć filiżanki na chwile w gorącej wodzie i przełożyć na talerz. Jak na wielbicielkę włoskich smaków, na moim blogu nie mogło zabraknąć przepisu na panna cottę. Tak przygotowaną panna cottę przelewamy do 6 okrągłych miseczek (filiżanek), studzimy i odstawiamy do stężenia do lodówki na 2-3 godziny. Tak przygotowaną panna cottę przelewamy do 6 okrągłych miseczek (filiżanek), studzimy i odstawiamy do stężenia do lodówki na 2-3 godziny. 🙂 Z przepisu wychodzi 6-8 porcji, z czego jedna to około: 146kcal, B: 1,2g, T: 11,6g, W: 7,7g. Sok z malin z mleczkiem ściągamy z ognia. Do dekoracji: – kilka malin – wiórki kokosowe – listki mięty Maliny płuczemy i osuszamy. Jego piękny kolor zawdzięczam sokowi z malin, który otrzymałam po ugotowaniu świeżych malin i ich przetarciu. To deser wyjątkowo smaczny i prosty w wykonaniu, który w podstawowej wersji jest na bazie śmietanki.