Słoik delikatnie zakręcamy i zostawiamy w ciepłym, ale nie słonecznym miejscu na ok. tydzień. Przepis na kiszenie jabłek Jabłka - najlepiej dzikie lub z własnego ogrodu Sól kamienna (niejodowana) Świetnie sprawdzą się owoce ze zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Po tym czasie odstawiamy słoik do piwnicy (na zimę) lub do lodówki - do jedzenia na bieżąco. Jeżeli owoce są duże można przekroić je na ćwiartki. Jednak te owoce można także kisić oddzielnie - w słojach. Na litr gorącej, ale nie wrzącej wody wsypujemy łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Czyste jabłka układamy w dużych słojach. Natomiast jeśli mamy małe jabłuszka możemy zostawić je w całości.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://korniszonki.blogspot.com/2019/09/kiszone-jabka-z-przyprawami-korzennymi.html