tort jeżynowy

Ciasta
03.09.2019 17:47
tort jeżynowy

W zależności jak słodki lubimy krem też możemy dodać więcej cukru, najlepiej spróbować przed dodaniem żelatyny... biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 budynie śmietankowe krem: 3 szkl jeżyn 2 łyżeczki żelatyny 300 g sera mascarpone 200 ml śmietanki kremowej 36% 3 łyżki cukru pudru nasączenie: 3/4 szkl przegotowanej wody sok wyciśnięty z cytryny 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 300 g sera mascarpone 200 ml śmietanki kremowej 36% 3 łyżki cukru pudru nasączenie: 3/4 szkl przegotowanej wody sok wyciśnięty z cytryny 2 łyżki cukru biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Śmietankę ubić na sztywny krem i delikatnie wymieszać z mascarpone, dodać zmiksowane jeżyny oraz chłodną żelatynę. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia krem: 2 szkl jeżyn przełożyć do garnuszka, zmiksować blenderem. Biszkopt przekroić na 2 lub 3 blaty. Biszkopt przekroić na 2 lub 3 blaty. ...torcik z lekkim kremem jeżynowym, bitą śmietaną oraz z mascarpone. Nasączyć i rozsmarować pozostały krem jeżynowy, dowolnie udekorować i włożyć do lodówki. Nasączyć i rozsmarować pozostały krem jeżynowy, dowolnie udekorować i włożyć do lodówki. Rozsmarować 3/4 kremu jeżynowego, posypać pozostałymi jeżynami. Rozsmarować 3/4 kremu jeżynowego, posypać pozostałymi jeżynami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2019/09/tort-z-kremem-jezynowym.html