Ten przepis na babeczki jajeczne jest bardzo łatwy w przygotowaniu, więc w porannym pośpiechu nie będzie problemu by je przygotować. nam potrzebne na 6 babeczek: – 5 jajek – 2 garście szpinaku – 3 pomidory – sól, pieprz – ½ łyżeczki curry Foremkę do babeczek smarujemy olejem. Nieważne czy jesteśmy na diecie nisko węglowodanowej czy Keto, śniadaniowe babeczki z jajek są pysznym i zdrowym posiłkiem, który przygotujemy w bardzo krótkim czasie. Składniki mineralne jakie znajdziemy w szpinaku to: potas, magnez, żelazo, wapń, fosfor, miedź, cynk, mangan. W skład pomidora wchodzą również: potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, miedź, mangan, kobalt, sód, cynk, jod, fluor. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Babeczki możemy przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać je w lodówce, przed zjedzeniem wystarczy je tylko podgrzać. Na nasze szczęście ten pogląd się zmienił i dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Liście szpinaku zwiększają masę mięśniową, regulują odkładanie się tłuszczu w organizmie, chroni przed miażdżycą, posiada właściwości antynowotworowe. Pomidory kroimy w kostkę i kładziemy na liściach szpinaku. Kwas foliowy, który jest w szpinaku zapobiega wadom układu nerwowego płodu. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Babeczki jajeczne z pomidorami i szpinakiem. Witaminy występujące w szpinaku: A, B1, B2, B6, C, E, K, PP, kwas foliowy. W skład pomidora wchodzi również kwas foliowy i szczawiowy. Smaczny sposób na szybkie i zdrowe śniadanie, które zawiera dużo białka i mało węglowodanów. Składniki mineralne to: chlor, cynk, fosfor, żelazo, cynk, siarka, selen, miedź, magnez, jod. Jajka do niedawna sądzono, że jajka są niezbyt zdrowe i nie powinno się ich często spożywać.