Składniki: 1,5 kg wydrążonej cukinii 1 marchew 1 duża cebula 1-3 ząbki czosnku garść natki pietruszki 3 jajka 3/4 szklanki kaszy jaglanej sól, pieprz, oregano, słodka papryka Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na co najmniej godzinę. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 47,6 kcal białko – 2,6 g tłuszcze – 0,9 g węglowodany – 8,1 g W międzyczasie przepłukać kaszę na sicie, posiekać cebulę i natkę pietruszki i zetrzeć na tarce marchew. Cukinię bardzo dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody, wymieszać z przygotowanymi składnikami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkami i przyprawami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smaczna-dieta.pl/pasztet-z-cukinii-i-kaszy-jaglanej/