Gdy galaretka jest już zimna, ale wciąż płynna, nasączamy nią biszkopty, zanurzając je dosłownie na 1-2 sekundy w galaretce lub smarując pędzelkiem z obu stron – część galaretki zostanie, można ją wcześniej odłożyć do stężenia i zjeść na deser. cukru 1-2 op. okrągłych biszkoptów 1 żółtko 3 galaretki pomarańczowe 1,5 – 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Masło i serki homogenizowane wyjmujemy z lodówki, by nabrały temperatury pokojowej. Biszkopty układamy jeden obok drugiego w wyłożonej papierem do pieczenia formie 24×24 cm (lub mniejszej – ja tym razem robiłam w kwadratowej blaszce, 21x21cm). Przygotowaną masę łączymy z letnią żelatyną – najpierw ok. 1-2 łyżki wlewamy do kubka z żelatyną, energicznie mieszamy; po połączeniu wlewamy całość do masy i chwilę miksujemy. Udostępnij Zapisz Masa na bazie serków homogenizowanych z dodatkiem mleka w proszku o wyraźnym kawowym akcencie, obłożona namoczonymi w galaretce biszkoptami i przykryta warstwą galaretki. mleka w proszku 3 serki homogenizowane waniliowe, każdy po 140 g 250 g masła 1/2 szkl. Tym razem ciasto przygotowałam w kwadratowej formie – 21x21cm. W czasie gdy masło się uciera, zalewamy żelatynę ok. 1/3 szkl. zimnej, przegotowanej wody. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 3 szklakach gorącej wody. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem na pulchną masę.