Są wręcz uzależniająco dobre. 2 op. ciasta francuskiego xxl cukier trzcinowy 500 ml śmietanki 36% MU! 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2-4 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru cukier puder do smaku 50 g białej czekolady Paseczki ciasta nawijamy na foremkę do rurek (pamiętając, aby zostawić niewielki odstęp od góry i dołu foremki, inaczej ciężko będzie zdjąć upieczoną rurkę z formy). Z jednego op. ciasta otrzymamy około 15 sztuk rurek. Na talerzyk wsypujemy cukier trzcinowy (około 1/2 szklanki). Napełniamy nim przestudzone rurki z ciasta francuskiego. Obtoczenie rurek przed pieczeniem w trzcinowym cukrze nadaje im zarówno słodyczy jak i dodatkowej chrupkości. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na cienkie (około 2cm) paseczki. Udostępnij Zapisz Prosty, a jednocześnie wspaniały deser z ciasta francuskiego. Drugie ciasto wyjmujemy z lodówki tuż przed samym pieczeniem. Na samym końcu dodajemy posiekaną drobniutko czekoladę, mieszamy delikatnie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni, aż do zarumienienia (około 20 minut). Jeszcze ciepłe rurki ostrożnie zdejmujemy z foremki.